אם אתם מתכננים נסיעה לחו"ל, אתם בטח כבר יודעים שאתם צריכים לדאוג לסים מקומי. בעבר, זה היה תהליך מעט מסורבל, שכלל רכישה של כרטיס סים פיזי, הכנסתו למכשיר הסלולרי, והגדרת פרטי החשבון. עכשיו, יש שחקן חדש במגרש, כרטיס ה-eSIM. כשבוחרים כרטיס סים לחו"ל, איך יודעים במה לבחור?
סוגי כרטיסי סים
ישנם שני סוגים עיקריים של כרטיסי סים לחו"ל:
- כרטיסי סים פיזיים: כרטיסים אלו דומים לכרטיסי סים שאנו משתמשים בהם בישראל. הם מגיעים בגודל סטנדרטי, שניתן להכניס לכל מכשיר סלולרי.
- eSIM: eSIM הוא סים אלקטרוני, המוטמע במכשיר. eSIM הוא חדש יותר מכרטיס סים פיזי, והוא מתחיל לתפוס תאוצה בשנים האחרונות בזכות היתרונות הרבים שהוא מביא איתו.
כיצד לבחור כרטיס סים לחו"ל
כאשר אתם בוחרים כרטיס סים לחו"ל, ישנם מספר דברים שעליכם לקחת בחשבון:
- המדינה אליה אתם נוסעים: חשוב לבדוק האם הכרטיס זמין במדינה אליה אתם נוסעים.
- הגודל של החבילה: החבילה כוללת בדרך כלל גלישה באינטרנט, שיחות טלפון והודעות SMS. ישנם כרטיסים עם חבילות שונות, החל מחבילות קטנות ליום אחד ועד לחבילות גדולות לחודש אחד.
- המחיר: המחירים של כרטיסי סים לחו"ל משתנים בהתאם לסוג הכרטיס, למדינה אליה אתם נוסעים ולגודל החבילה.
- החשוב ביותר, המכשיר שלכם: לפני הרכישה, וודאו כי המכשיר שלכם תומך בטכנולוגיית ה-eSIM.
איך לרכוש כרטיס סים לחו"ל
כרטיסי סים לחו"ל ניתן לרכוש במגוון מקומות, כולל:
- חברות הסלולר הישראליות: חברות הסלולר הישראליות מציעות כרטיסי סים לחו"ל ללקוחותיהן.
- חברות המסע: חברות המסע מציעות כרטיסי סים לחו"ל לנוסעים שלהן.
- חברות מקוונות: ישנן מספר חברות מקוונות שמוכרות כרטיסי סים לחו"ל.
כרטיסי סים לחו"ל- טיפים ודרכי התקנה
התקנת כרטיס סים היא פשוטה יחסית, אם כי עלולה להיות מעט מסורבלת ומכבידה. אם אתם רוכשים כרטיס סים פיזי, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להוציא את הכרטיס הישן מהמכשיר ולהכניס את הכרטיס החדש. אם אתם רוכשים eSIM, לרוב תצטרכו לסרוק ברקוד או להגדיר את הכרטיס ישירות בהגדרות המכשיר שלכם. התהליך משתנה מעט בין סוגי מכשירים ובין סוגי החברות השונות שמציעות כרטיסי eSIM לחו"ל.
טיפים לשימוש בכרטיס סים לחו"ל
כדי להפיק את המרב מחבילת הגלישה שלכם, הנה כמה טיפים כלליים שכדאי לא לפספס:
- בדקו את תנאי השימוש של הכרטיס: לפני שאתם רוכשים כרטיס סים לחו"ל, חשוב לבדוק את תנאי השימוש של הכרטיס. כך תוכלו להבין מהן החבילות הכלולות בכרטיס, מהם המגבלות על השימוש בו, ומה יקרה אם תעברו את המגבלות.
- השתמשו באינטרנט בזהירות: כאשר אתם משתמשים באינטרנט בחו"ל, חשוב להשתמש בזהירות. הימנעו מהורדה של קבצים גדולים או צפייה בסרטונים במהירות גבוהה. חברות שמוכרות כרטיסי eSIM לרוב מספקות אפליקציה שבה תוכלו להתעדכן במצב החבילה שלכם, ככה שלא קשה לעקוב.
- השביתו את נתוני הסלולר כאשר אינכם משתמשים בהם: הדבר יעזור לכם לחסוך בנתונים במידת הצורך.
מה לעשות לפני הרכישה?
- השוו מחירים: לפני שאתם רוכשים כרטיס סים לגלישה בחו"ל, חשוב להשוות מחירים בין חברות שונות. המחירים כמובן משתנים בין סוגי החבילות והיעדים. למשל, כרטיס eSIM אזורי שכולל כמה מדינות, יהיה יקר יותר מכרטיס eSIM מקומי למדינה מסוימת.
- קרא חוות דעת: לפני הרכישה, כדאי לקרוא חוות דעת של משתמשים אחרים. כך תוכלו לקבל מידע על איכות הכרטיס והשירות הניתן על ידי החברה.
- קחו בחשבון את הצרכים שלכם: כאשר אתם בוחרים כרטיס או חבילת גלישה, חשוב לקחת בחשבון את הצרכים שלכם. אם אתם מתכננים להשתמש באינטרנט באופן אינטנסיבי, כדאי לבחור כרטיס עם כמות נתונים גדולה. אם אתם מתכננים לעשות שיחות טלפון רבות, כדאי לבחור כרטיס עם מספר שיחות טלפון גבוה. קחו בחשבון שבמידה ובחרתם ללכת על כרטיס eSIM, תמיד תוכלו להשלים זמן גלישה נוסף ולהרחיב את החבילה.
שאלות נפוצות
האם אפשר להשתמש בכרטיס סים ישראלי בחו"ל?
ניתן להשתמש בכרטיס סים ישראלי בחו"ל, אך זה עלול להיות יקר. חברות הסלולר הישראליות גובות בדרך כלל מחירים גבוהים עבור שיחות טלפון וגלישה באינטרנט בחו"ל.
מה ההבדל בין כרטיס סים פיזי לבין eSIM?
כרטיס סים פיזי הוא כרטיס קטן שניתן להכניס למכשיר הסלולרי. eSIM הוא סים אלקטרוני, המותקן במכשיר הסלולרי באמצעות קוד QR.
האם אפשר להשתמש בכרטיס סים לחו"ל במכשיר ישראלי?
כן. עם זאת, חשוב לוודא שהמכשיר תומך בכרטיסי סים מסוג זה.