טכנולוגיית ה- eSIM נמצאת בארץ כבר מספר שנים. רק לאחרונה היקף החדירה שלה התרחב עם כניסת חברות הסלולר הגדולות כדוגמת פלאפון לשוק האיסים המקומי. זאת לאחר במשך של תקופה ארוכה רק חברות חדשות בתחום הסלולר כגון: פלאן-בי, ויקום, סקיקאל ונפטוקום נתנו שירות לחבילות איסים בארץ.

לאור היתרונות העצומים של הטכנולוגיה הזו לצרכן הקצה ובטח לחברות שיכולות לחסוך תקציב משמעותי על קווי תקשורת ניידים בארץ, חבילות גלישה בחו"ל וגם לייעל ולקצר זמני תפעול כגון המתנה לכרטיסי סים שמגיעים בדואר כדאי להכיר את התחום החדש הזה. המדריך שלפניכם.ן הוא עבור חברות אשר רוצות ללמוד את תחום האי סים החדש, לחסוך כסף ולהבין איך מטמיעים אותה בחברות קטנות כגדולות.

6 שלבים להטמעת eSIM בחברות בארץ

1. היכרות מהו איסים?

eSIM, או Embedded Subscriber Identity Module, הוא כרטיס SIM משובץ שמספק גישה לרשתות סלולריות בלי להשתמש בכרטיס פיזי נפרד. הוא מובנה ישירות במכשירים ניידים כמו טלפונים חכמים, שעונים חכמים ומחשבי לוח, ומאפשר למשתמשים להחליף ספקי שירות או תוכניות תקשורת דיגיטלית, מה שמביא לחוויה משתמש חלקה וגמישה יותר. בניגוד לכרטיסי SIM רגילים, ה-eSIM אינו דורש החלפת כרטיס פיזי כאשר מחליפים ספקים, מה שמפשט את התהליך ומצמצם את הצורך בתחזוקה פיזית של הכרטיס. הטכנולוגיה מציעה גם אפשרויות נוספות לאבטחה ולניהול פרופילים מרובים, מה שהופך אותה לאטרקטיבית גם לשימוש אישי וגם עסקי.

eSIM לחברות – המדריך השלם [2024]

2. איזה חברות קיימות בשוק ומה המחירים?

קוי איסים ישראלי לשימוש בארץ לטלפונים ניידים

חברות שנותנות שירות איסים בארץ לקוי איסים סלולארי: פלאפון, פלאן-בי, נפטוקום, סקיקאל, פרטנר סלקום הוט-מובייל ואחרות.

 עד לפני מספר חודשים (נכון לאפריל 2024) היו בארץ 4 חברות סלולר שנתנו שירות סלולרי בטכנולוגיית איסים: נפטוקום, ויקום, סקי-קאל ופלאן-בי. לאחרונה חברות הסלולר הגדולות גם החלו נותנות שירותי איסים לכן יש מבחר גדול  של חברות ישראליות שיכולות לספק את השירות המתקדם הזה.

בתור צרכנים יש לנו היכרות טובה עם החברות הוותיקות שאנחנו מכירים מבחינת כיסוי רשת וגם שירות לקוחות. עם זאת, גם לחברות החדשות יש מה להציע בתחום וכדאי גם להכיר אותן לפני שמחליטים. החברות החדשות חלקן משתמשות באותה הרשת הסלולרית של הגדולות וחלקן מפעילות וירטואל.ית כדאי להכיר איזה חברה משתמשת באיזה רשת סלולרית.

מחירים

כאן יש בשורות גדולות! יש  מחירים של קוי איסים שמתחילים כבר ב 16 לחודש לחבילות יחסית מצומצמת ועד ל ליותר מ- 100 עבור שירותים נרחבים גם בארץ ובחו"ל עם היקפי גלישה מאוד גדולים.

תראו כאן בלינק השוואת מחירים שכדאי להכיר לפני שמחיליטים.

חבילות איסים לחו"ל

בנוסף לחברות שמצוינות פה למעלה שכולן גם מוכרות שירותי גלישה גם לחו"ל ישנן עוד חברות שכדאי להכיר כגון: סימטקס, איראלו, ו-וי-פליי

שתיים מהחברות הן חברות ישראליות שמתמחות בשירותי איסים לחו"ל בלבד ואיראלו היא חברה בינ"ל.

סימטקס – חברה ישראלית עם שירות לקוחות בעברית אשר מספקת שירותי גלישה בלמעלה מ- 100 מדינות. היתרון של החברה הזו שאתה בונה לך את החבילה לפי המדינות שאליהן אתה נוסע לפי מספר ימים/היקף גלישה שצריכים. לדעתי נוח מאוד למשתמש עם תהליך ברור של רכישה. החברה נותנת אך ורק שירותי גלישה.

וי-פלי – חברה ישראלית עם שירות לקוחות בעברית שנותנת שירותי איסים בחו"ל. השירות של החברה כולל גלישה ב- 100 מדינות וכולל גם שירות של טלפונים יוצאים ונכנסים. ברגע שעושים חבילה היא מכסה את כל המדינות שכללות בכיסוי של החברה.

איראלו – חברה בינ"ל לשירותי איסים שנותנת שירותי גלישה בחו"ל במספר רב של מדינות. חווית משתמש טובה. רכישה של חבילה היא עבור מדינה אחת, כמו גם אופציות לחבילות איזוריות ואף כרטיס גלובלי.

קו איסים שראלי משולב עם גלישה ושירותי סלולר גם בחו"ל

שתי חברות ישראליות מציעות קוי איסים ישראלי אשר נותנים גם שירותים לגלישה בחו"ל.

חברת ויקום –  לחברה חבילות בהיקף של 49.90 ו 59.90 שכוללת גם 5 ג'יגה גלישה בחו"ל לחודש. 

קוי איסים בארץ עד 50 שקל בחודש חדש
קו איסים בארץ עד 60 שקל

חברת נפטוקום – לחברה יש חבילות שכוללות גם גלישה ושירותי סלולר בארץ בנוסף גם מספר זר בחו"ל, שיחות חו"ל וגלישה בחו"ל. ראו מטה.

esim packages in israel 69 shekels

השאירו פרטים ונחזור אליכם
עם ההצעה הכי משתלמת

3. האם יש צורך במכרז?

שוק הסלולר הוא רב גוני עם המון הצעות מכר של מספר חברות גדול. הרמה הטכנית ורמת השירות שמקבלים גבוהה שכן החברות משקיעות תקציבים גדולים לאור התחרות הגדולה. התמחורים מאוד מגוונים עם הרבה אופציות של מוצרים מגוונים של גודל חבילות גלישה ושיחות בארץ ובחו"ל. כמו גם חבילות משולבות.

לאחר בחינת הצרכים של החברה שלכם יש לבחון מספר ספקים כדי להבין מה קיים בשוק, מה מתאים עבור החברה ומה המחיר הטוב ביותר שניתן לקבל. חשוב להבין שלנייד מספר מאוד קל בטכנולוגית איסים שכן בדרך כלל נדרש רק סריקה של QR קוד והעברת הניוד על ידי משרד התקשורת דבר שלוקח זמן קצר ביותר. כך שאפשר לנייד מספרים די בקלות ולעבור לפי צורך.

לאור זאת כדאי לדעתי לבחון מספר הצעות מחיר של מספר חברות. 

4. תהליך הטמעה בחברה

טכנולוגיית איסים היא יחסית חדשה וחשוב לדעת שתהליך ההתקנה והפעלה היא על ידי בעל המכשיר הסלולרי. מדובר בתהליך קצר שכרוך בסריקה QR קוד. התקנה יכולה להיעשות בארץ הפעלה רק בחו"ל כאשר מחוברים לרשת WIFI. כמו גם נדרשת הגדרות מסוימות בתוך המכשיר. מדובר בתהליך קצר ופשוט אך עם זאת כדאי להכיר את הטכנולוגיה ואת ההתקנה בטח לפני הפעם הראשונה. eSIM ישראל הוא פורטל ידע שכולל הדרכות, כולל בוידאו ובלוגעם להסברים נדרשים. הפורטל מציע כמו גם שירות הדרכות והטמעות בחברות שרק נכנסות לתחום.

eSIM לחברות – רכישת שירותי eSIM בארץ ולחו"ל

5. פיילוט ראשוני בארץ ובחו"ל

לאחר בחירת הספק או כמה ספקים לפי צורך מוצע לעשות ראשית פיילוט של 2-3 עובדים לנסיעות בחו"ל או בארץ. בפיילוט תוכלו לבחון קלות שימוש, רמת שירות לקוחות ולהכיר את החוזים והמחירים מקרוב.

6. העברת כל החברה

רק לאחר השלמת תהליך הפיילוט וסיום הכשרה העובדים מוצע להעביר כל עובדי החברה לחוזי התקשרות חדשים בארץ ובחו"ל. תהליך נכון משלב בירור מחירים, הכשרה והטמעה יוביל לתהליך מקצועי נכון וחיסכון בכסף וייעול תפעולי של החברות בתחום הסלולר.