כניסתו של ה-eSIM לעולם הגלישה בחו"ל היה לקפיצת מדרגה משמעותית בחוויית הגלישה שלנו בחו"ל. לאט לאט אנחנו מתרגלים לנוחות שבחידוש הטכנולוגי הזה, וכבר הגיע חידוש נוסף: ה-iSIM. אך האם הכרטיס החדש הזה עומד להחליף את ה-eSIM? התשובה הקצרה היא שזו יותר שאלה של "מתי" מאשר "אם". אז מה זה אומר? אנחנו כאן כדי להסביר לכם הכל.

 

iSIM

 

כדי לענות על השאלה הזו, קודם כל נצטרך להבין מהו כרטיס ה-iSIM ומה ההבדל בינו לבין ה-eSIM. 

ה-eSIM הוא כרטיס סים דיגיטלי ומגיע כשבב מובנה במכשירי סמארטפון. עם כרטיס ה-eSIM אין עוד צורך בכרטיסים פיזיים ואפשר להחליף חבילות מרחוק וכמה שרוצים, מה שמשפר את הגמישות וההתאמה של תכניות האינטרנט שאתם צורכים בחו"ל. אבל גם כרטיס ה-iSIM מוטמע במכשיר, אז מה ההבדל? ה-iSIM הוא כרטיס קטן יותר שנמצא בתוך המעבד הראשי של המכשיר. החידוש הזה הוא למעשה יתרון משמעותי ברמה הטכנולוגית, שכן הוא מוטמע בתוך ה-SoC של המכשיר ולא כרכיב נוסף כמו ה-eSIM, מה שמפנה מקום במכשיר וכך יש לו פוטנציאל גדול של יעילות ותחכום משמעותיים יותר. המכשיר יכול להיות יעיל יותר מבחינת צריכת חשמל, ותלוי פחות ברכיבים נוספים של חומרה, כלומר כדאי להתכונן לבואם של מכשירים קומפקטיים, יעילים ומתוחכמים הרבה יותר בעתיד הקרוב. 

 

אז, האם טכנולוגיית ה- iSIM החדשנית הולכת להחליף את טכנולוגיית ה-eSIM?

בעוד שככל הנראה התשובה היא כן, השורה התחתונה היא שזה לא ישפיע עליכם בצורה ישירה וגם לא מיידית. כדאי גם לזכור שלפני שאנחנו אומרים שלום ל-eSIM, יקח קצת זמן עד שכלל הגורמים בתעשייה יתאימו את עצמם לשינוי הזה, שכן מדובר בשינוי תהליכי ייצור, תשתיות ועוד. תעשיית התקשורת מחפשת תמיד דרכי ייעול ופיתוח, ככה שה-iSIM הוא כנראה לא התחנה הסופית של עולמות כרטיסי הסים הוירטואליים. מבחינת הצרכן, המעבר הזה לא יהיה מורגש, ואתם יכולים להמשיך לרכוש חבילות eSIM בלי שום שינוי. בדיוק כפי שכרטיסי סים פיזיים עדיין נמצאים בשימוש, ככה גם כרטיס ה-eSIM לא יעזוב אותנו כל כך מהר. ובכל אופן, לא מדובר בשינוי מרחיק לכת מבחינת המשתמש.