מבלי שכלל הרגשנו בכלל, התחוללה מהפכה אדירה בעולם הסלולר. המעבר לטכנולוגיית eSIM משנה מהיסוד את האופן בו צרכני חבילות גלישה ושיחות מתקשרים עם ספקים ונהנים מגמישות חסרת תקדים. במקביל, הטכנולוגיה החכמה מאפשרת לייצר מכשירים קטנים וחכמים יותר ולשפר את יישומי האבטחה. כעת כשכרטיסי ה-SIM הפיזיים ששירתו אותנו נאמנה במשך עשורים עוזבים אותנו לתמיד, השוק עומד בפני מגמות חדשות שישנו את אופיו באופן דרמטי. עם המבט אל עבר שנת 2030, אנו סוקרים כאן היום כמה מההתפתחויות המרכזיות שחשוב להכיר.

Global Market for eSIM
שוק ה- eSIM עולמי – צפי גודל בשנת 2031

שוק ה-eSIM: תמונת מצב

נכון לשנת 2022, שוק ה-eSIM העולמי מוערך בשווי של כ-8.3  מיליארד דולר, עם שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 29.8% מאז 2018. השוק צפוי לצמוח ל-14.8 מיליארד דולר עד 2028, ובהמשך ל-34.6 מיליארד דולר עד 2033. המספרים המדהימים הללו יכולים לספר לנו לא מעט על שיעור אימוץ הטכנולוגיה הנרחב והתפתחות הטכנולוגיה על פני שווקים ברחבי העולם.

מהם הגורמים המרכזיים המעצבים כיום את עתיד ה-eSIM?

ישנם כמה גורמי מפתח התורמים כיום להתפתחות הטכנולוגיה ולאימוץ שלה בקרב צרכנים וספקים כאחד.

השקעה בטכנולוגיות עתידיות

על אף שהשוק ובעיקר הצרכנים עדיין מסתגלים ל-eSIM, במקביל כבר צומחת טכנולוגיה חדשה. על גבי תשתית ה-eSIM מתוכננים מכשירים iSIM (Integrated SIM) שבניגוד ל-eSIM, כבר אינם מהווים רכיב חיצוני המשולב בתשתית האלקטרונית של המכשיר. טכנולוגיית ה-iSIM למעשה משלבת באופן מלא את הפונקציונליות של מערכת ה-SIM בערכת השבבים, מה שיאפשר לתכנן עיצוב קומפקטי ויעיל יותר למכשירי העתיד. מטבע הדברים, הפוטנציאל המבטיח הזה מזין גם את מגמת פיתוח ואימוץ טכנולוגיית ה-eSIM.

העתיד שייך לטכנולוגיה

יצרניות סמארטפונים מובילות, כולל אפל, סמסונג וגוגל, כבר משלבות את הטכנולוגיה ברוב המכשירים החדשים, כשבאפל מדובר היום בטכנולוגיה בלעדית, ללא אפשרות להשתמש ב-SIM פיזי כלל בדגמים החדשים. עד שנת 2030, מוערך בין 66% ועד88% אחוז אימוץ מכלל החיבורים לסמארטפונים יהיו דרך eSIM.

eSIM Smartphones Connections to 2030
מספר הטלפונים הניידים שיהיה מחוברים עד שנת 2030 – אומדן הערכה של אימוץ גבוה. מקור: Mobilse

ביקוש גובר לטכנולוגיה ברכיבי ציוד לביש

טכנולוגיית האינטרנט של הדברים (IoT) נתרמת באופן משמעותי מה-eSIM. גם אם לא מדובר בשימוש העיקרי בטכנולוגיה זו, אין ספק שהיא תורמת לתשתית הטכנולוגית החשובה הזו. ההערכה היא ש-14 מיליארד מכשירים, כולל חיישני IoT והתקנים מחוברים אחרים, יהיו בעלי יכולת eSIM עד שנת 2030.

הטכנולוגיה צפויה להיטמע באופן נרחב גם בשוק הרכב

יישומים של טכנולוגיית eSIM אינם מסתיימים רק בסמארטפונים ורכיבי IoT. שוק הרכבים החכמים מהווה כיום כ-39% מהשוק והמגמה נמשכת.

שוק ה-eSIM הבינלאומי משנה את פניו

על אף שמדינות צפון אמריקה הובילו עד כה את המגמה, נראה שמתרחשות תמורות דרמטיות כיום שיכניסו שחקניות חדשות. הצמיחה הגוברת של השוק האסייתי, הודות לקהל המשתמשים האדיר בסין ובהודו, תשנה את כללי המשחק בשנים האחרונות. ציפיות הצרכן ואופי הרגולציה ותכנון התשתיות במדינות אסיה עשוי להשפיע באופן ניכר על האופן בו מעוצב גם עתידה של טכנולוגיית ה-eSIM ואופני הפיתוח שלה. השווקים המתעוררים באסיה, אפריקה ואמריקה הלטינית מציגים הזדמנויות צמיחה משמעותיות עבור טכנולוגיית eSIM. מדובר בשוק שעד כה לא מוצה באופן משמעותי, מה שמשאיר מרחב רב למגמות חדשות ולאימוץ על ידי קהלים חדשים.

eSIM Market Share by Regions in 2024
גודל שוק eSIM של טלפונים סלולריים בעולם – שנת 2024. מקור: Mobilse

טכנולוגיית 5G תשנה מהיסוד את אופק האפשרויות

ככל שתשתית רשתות 5G תמשיך להתפתח, אנו צופים כי טכנולוגיית ה-eSIM תניב תועלת גבוהה יותר. מהירות הנתונים הגבוהה והקישוריות המשופרת, הולכת בד בבד עם הגמישות והנוחות שמציע ה-eSIM. כל אלו גם יחד תורמים לעתיד בו נוכל להעביר נתונים ולשלוט ביישומים אלקטרוניים מרחוק בנוחות ובקלות. ככל שתשתיות התקשורת יתייצבו ויתעצמו, כך העתיד הזה נעשה ריאלי וישים יותר.

האם ה-eSIM תורם לטכנולוגיה ירוקה יותר?

מומחים רבים מעריכים כי אימוץ הטכנולוגיה עשוי להפחית משמעותית את צריכת הפלסטיק עקב ייתור השימוש בכרטיסי SIM פיזיים. בעידן בו חברות רבות משקיעות מחשבה ומשאבים רבים כדי לאמץ פרקטיקות ירוקות יותר, מדובר בהזדמנות חשובה.

שוק ה-eSIM כבר מוכן ומזומן לצמיחה משנת מציאות במהלך העשור הקרוב. כעת, כשהטכנולוגיה מאומצת בקצב גובר ואפשרויות היישום מגוונות מתמיד, העתיד נראה מזהיר. ככל שייכנסו טכנולוגיות חדשניות יותר, בשווקים נרחבים יותר ועל גבי תשתיות חזקות יותר, מגוון היישומים של טכנולוגיית ה-eSIM רק יתעצם.